Brazilië: 2e blog de Jaguar

Nadat we twee dagen verblijf in de zuidelijke Amazone (zie blog 1) zijn we afgereisd naar de Pantanal waar we in verschillende lodges verbleven.

Hier volgt een beschrijving van het verblijf in het Soutwild Jaguar Flotel. Het is een drijvend verblijf (Hotel) dat ligt aan de oever van de brede Cuiabá rivier. Dit flotel is alleen per boot te bereiken. Van hieruit varen we morgens om ca 6.00 uur tot ca 11.00 uur, en in de middag van ca 1500 uur tot 1800 uur, met een snelle boot op zoek naar de Jaguars die langs de oever of in de rivier verblijven.

In de vroege ochtend is het genieten van mooie zonsopkomsten zoals er een hier is vast gelegd.

 

De jaguar is een roofdier uit de familie van de katachtigen De jaguar komt voor in Midden en Zuid-Amerika hij lijkt op een luipaard, maar is zwaarder gebouwd. Onderstaande foto’s zijn het geselecteerde resultaat van twee dagen varen. 

En mogelijke prooi voor de jaguar is de capibara, deze werden door een zwemmende jaguar belaagd maar konden op tijd ontsnappen. De capibara is de grootste levende knaagdierensoort. Ze worden in de Pantanal veel gebruikt als “grasmaaier” bij de lodges om het gazon netjes te houden.Deze dieren worden op deze locatie door Southwild beschermd, terwijl er elders in de Pantanal helaas nog veel jaguars worden afgeschoten door veehouders. Dus valt er nog veel werk te doen om dit te voorkomen.

Brazilië: Blog 1 Harpijarend.                Brazilië: Blog 6 De Toekan.

Brazilië: Blog 3 De Ara.                        Brazilië: Blog 7 De Heron.

Brazilië: Blog 4 De kaaiman.                Brazilië: Blog 8 Vogels.

Brazilië: Blog 5 De Ocelot.                   Brazilië: Blog 9 Vogels-2.

3 Comments

  1. Mooie serie van de Jaguar, geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Ook de zonsopgang is erg fraai! Aanvullende informatie is ook fijn om alles in het juiste perspectief te plaatsen, of gewoon leuk zoals de capibara die nuttig kan worden ingezet. Grappige beesten trouwens.

Comments are closed.