Brazilië: 7e blog Heron

In dit blog een aantal van de vele soorten reigers(heron) gefotografeerd in de Pantanal. De meest voorkomende die ik gezien heb is de witte reiger (great egret). De reiger is niet hetzelfde als de Europa maar zijn wel verwant aan elkaar. onder de foto’s staan ook hier weer de Engelse benamingen.

 

Great egret

 

Cocoi Heron

 

Cocoi heron

 

Cocoi heron

 

Striated heron

 

Striated heron

 

Black-crowned night heron

 

Agami heron

 

Agami heron

De Agami heron op bovenstaande foto’s  is erg zeldzaam, de vogel zat verscholen in het struikgewas in slechte licht omstandigheden waarbij het uiterste uit de camera gehaald moest worden 1/160 sec f 8.o iso 12800 !

Rufescent tiger heron

 

Rufescent tiger heron

 

Capped heron

 

Whistled heron

 

Plumbeous ibis

 

Snowy egret

 

Fasciated tiger heron

 

Fasciated tiger heron

 

Anhinga
Anhinga

Dit was blog 7 in het volgende blog nog meer vogels.

2 gedachten over “Brazilië: 7e blog Heron”

 1. Hallo Piet,

  Mooie serie reigers, opvallende gelijkenissen met “onze” reigers maar ook fraaie soorten die je hier tevergeefs zult zoeken. De Agami Heron is wel een erg fraaie soort en ook mooi vast kunnen leggen ondanks het weinige licht. De foto met de Whistled heron is ook erg geslaagd tegen de blauwe lucht. Al met al een fraaie serie weer, benieuwd wat er nog meer komt.

  Groeten, Hanry

 2. Hoi PIet,
  geweldig dat je dit even kwam zeggen want dit vind ik echt supermooi!
  Wat een geweldige mooie reigers en wat een schitterende kleuren! Vooral de Agami heron vind ik heel bijzonder. Je moest deze dan bij een hele hoge iso fotograferen maar ik had dit niet willen missen. Ik wist niet eens dat ze daar zoveel verschillende reigers hadden!!!! Je hebt me hier echt een heel groot plezier mee gedaan 😀 Echt geweldig dit.

  Groet, Helma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *