Brazilië: 8e blog vogels

In blog 8 toon ik een selectie van de vogels van mijn reis naar Brazilië. Ik gebruik bij de onderschriften ook weer de Engelse benamingen, waarbij ik als leidraad het boek “birds of brazil” van Wildlife Conservation Society heb gebruikt. Ik heb naar eer en geweten getracht de juiste benamingen bij de juiste vogels te plaatsen.  Mochten er fouten in zitten dan houd ik mij voor eventuele correcties aanbevolen.

Ochtendnevel in de Pantanal

Een veel voorkomende vogel in de Pantanal is de Kingfisher en is qua gedrag een beetje te vergelijken met de ijsvogel in Nederland maar wel veel minder schuw. Er zijn verschillende soorten en kleuren.

Amazon kingfisher

Terwijl wij over het water voeren zaten ze rustig te wachten tot we er vis in gooiden.

 

Ringed kingfisher

 

Ringed kingfisher

 

American pygmy kingfisher

 

Amazon kingfisher

 

Amazon kingfisher

 

Black-collared hawk

 

Black-collared hawk

 

Black skimmer

De black skimmer  lijkt veel op een visdiefje met de punt van de snavel over het water en proberen een vis te vangen.

Black skimmer

 

Black skimmer

 

Black skimmer

 

Great black hawk

 

Great black hawk (adult)

 

Jabiru

De jabiru of reuzenooievaar, een vogel van indrukwekkende grootte. Zijn leefgebied strekt zich uit van Mexico tot noordelijk Argentinië en broeden in hoge bomen.

Jabiru

 

Jabiru

 

Jabiru

 

Jabiru

 

Soutern crested caracara

De caracara’s behoren tot de valkachtige op het Amerikaanse continent Er zijn veel soorten.

Southern crested caraca

 

Monk parakeet

 

Yellow-chevroned parakeet

Hier eindigt het eerste blog over de vogels er komt nog meer!

4 gedachten over “Brazilië: 8e blog vogels”

 1. Wat een prachtige soorten IJsvogels heb je vastgelegd, genieten hoor. Wat zijn de vogels daar toch kleurig zoals de snavel van de …caraca . De Jabiru is ook heel apart en de “parkieten” herken je altijd.

 2. Mooie soorten weer vastgelegd, ook wel wat “vreemde” vogels zoals de Jabiro ofwel ooievaarachtige. Wat herkenbaarder voor ons is de Great black hawk, mooi vastgelegd en het volwassen exemplaar straalt een krachtige houding uit! De Black skimmer heb je erg mooi vast kunnen leggen met leuke weerspiegelingen. De ijsvogels zijn herkenbaar aan hun gedrag en lijken daarmee inderdaad op “onze” ijsvogel. En ook de parkieten pik je er wel uit, maar er zijn wel veel voor ons onbekende soorten In Brazilië, leuk om daar kennis van te nemen.

 3. Ik heb genoten van je 8e blog vogelfoto’s. En natuurlijk heel herkenbaar. Sommige foto’s hebben jij en ik exact gelijk genomen, grappig! Ik kijk alvast weer uit naar blog 9.

 4. Wauw!!!! Wat een prachtige serie met deze geweldige mooie varia aan vogels en vogeltjes!
  Die ijsvogels vind ik werkelijk prachtig om te zien maar ook de “rovers” heb je super weten vast te leggen. Die Black-collared hawk die daar ff met een vis weer omhoog komt. Geweldig mooi om te zien.
  Je hebt echt fantastische mooie en verschillende vogels kunnen fotograferen. Ik heb ervan genoten.

  Groetjes,
  Helma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *