Amsterdam Light Festival en Helder licht 2019

Deze keer een gecombineerde blog met twee light festivals zowel in Amsterdam als in Den Helder die plaats vonden in december.

In Amsterdam was dit festival dit jaar geconcentreerd rondom Artis. Een aantal van de kunstobjecten staan hier onder afgebeeld. Voor meer informatie over de kunstenaars en de betekenis van de objecten zie onderstaande link:

https://amsterdamlightfestival.com/nl/kunstwerken

De start vond plaats bij Artis.

Hiding in the wolfs lair

 

 

Butterfly Effect

 

Order/Disorder

 

Nacht tekening

 

Nothing holding us

 

Atlantis

 

Atlantis

 

Neighborhood

Met nummer 14 een verwijzing naar een legendarische voetballer.

 

Big Bang

Totdat de bom valt!!

 

The ice is melting at the pøules

Ook dit jaar weer verschillende licht projecties op het Scheepvaart museum.

 

The ice is melting at the pøules

 

Surface Tension

 

Nu toon ik wat foto’s van “Helder licht” Helaas heb ik de route moeten afbreken vanwege een regenbui maar toch nog wat plaatjes kunnen maken. Onderstaande foto’s zijn gemaakt op het terrein van voormalig rijkswerf Willemsoord.

 

Bovenstaande foto roept bij mij wat nostalgische gevoelens op, een ouderwets analoog radarscherm met z.g. roterende tijdbasis geprojecteerd op een modernere radar bol van het stuurhuis. Ooit in een grijs verleden heb ik dit soort apparatuur zelf geserved, destijds in dienst van een navigatie bedrijf.

Een monumentale kraan mooi verlicht, met op de achtergrond een deel van de klipper Amsterdam.

 

Bovenstaande Foto’s van een bedrijfspand bekend als gebouw 72 met verschillende licht projecties. Dit pand wordt verbouwd tot het gemeentehuis van Den Helder.

 

 

Foto’s boven  zijn van een historische pand waar oorspronkelijk houten scheepsmasten werden gemaakt. Er worden verschillende licht projecties uitgevoerd.  Het staat bekend als gebouw 66.

Vanaf de flaneerkade wordt een kleurrijk en gedetailleerd tafereel geprojecteerd op de gevel van Theater de Kampanje.

Tot besluit nog een afbeelding van het lichtschip Texel.

 

 

3 Comments

 1. Hallo Piet,

  Mooi deze lichtfestivals in beeld gebracht. Leuk om het weer even terug te zien en met hier en daar een ander standpunt toch weer een een ander licht op de kunstwerken te laten schijnen. De foto’s van gebouw 72 en 66 uit Helder licht spreken mij het meeste aan in die serie. Van het Amsterdam Light Festival heb je er goed aan gedaan om de magere brug en Nothing Holding Us vanuit de overzijde van de route te fotograferen zodat theater Carré en de Hermitage ook mooi mee in beeld zijn genomen.

 2. Hallo Piet, mooie resultaten heb je behaald op de festivals! Fraaie kleurige foto’s en mooie composities. Ik vind Atlantis ook erg fijn om te zien. Jammer van de regen in Den Helder, het wordt tijd dat we een beetje winters weer krijgen.

 3. Potjandori zeg……..
  Dit is een vorm van fotografie die ik echt niet beheers.
  Prachtige platen komen hier voorbij en sommige kunnen zo voor schilderij.
  Werkelijk heel erg mooi om te zioen en prachtig gefotografeerd.

  Groet, Helma

Comments are closed.