Putter

Ik heb wel eens gezegd dat het aantal soorten vogels, wat ik bij mij in de straat zie, ongeveer ophoudt bij een koolmees en wat eksters en meeuwen e.d.

Wat schets mij de verbazing dat ik  de laatst week voortdurend twee puttertjes af en aan zie vliegen. Na ze wat bestudeerd te hebben blijken ze een nestje aan het bouwen te zijn bij mij in een struik in de voortuin.

De foto’s zijn van binnen gemaakt door de dubbele beglazing, de scherpte laat wat te wensen over.

 

Onderstaande foto is een van de weinige waarop ze alle twee te zien zijn.

Ik heb er wat gemengde gevoelens bij of dit tot een goed einde gaat komen gezien het aantal katten wat er in de wijk rondloopt.

Op dit moment zie ik ze niet zo vaak, ze zitten op het nest. Afwachten maar.

3 Comments

  1. Leuk dit soort waarnemingen, hopen dat het broeden met succes verloopt. En dan is het afwachten of Felix Domesticus de nakomelingen een beetje met rust laat. Ik zal voor je duimen dat ze niet voor de poes zijn.

  2. Het zijn toch erg leuke foto’s geworden van het mooi gekleurde puttertje. Leuk met nestmateriaaal in de bek, als het nest hoog gemaakt is valt het misschien wel mee wat betreft de katten.

Comments are closed.