In blog 3 heb ik de foto’s van de vogels verzameld.
Op dag 3 zijn we gevaren naar Drangey een rotseilandje ten noorden van IJsland.

Op dit eiland is de papegaaiduiker ook puffin genoemd in grote getale aanwezig.

De papegaaiduiker behoort tot de alkachtigen en broedt voornamelijk op rotseilanden in de Atlantische oceaan. Meest opvallend een felgekleurde snavel met rood, blauwgrijs en gele lijnen.

Door zijn uiterlijk en manier van voortbewegen wordt hij soms “de clown der zeevogels” genoemd, en ook wel eerbiediger “de priester”.



Let op het oog dat naar de camera kijkt.





Even zwaaien naar de buurman.



De zwarte zeekoet is ook een vogel uit de familie van de alkachtigen hier afgebeeld in zomerkleed. Hun broedgebied voornamelijk in Scandinavië.


De noordse stormvogel lijkt veel op de Zilvermeeuw, maar mist het zwart op de vleugels. Ook hebben ze een dikke snavel met neusbuisjes erop. Via die neusbuisjes verliest de vogel het vele zout dat hij door het eten in zee binnenkrijgt. Boven land zal je de noordse stormvogel nauwelijks zien.



De noordse stern is een trekvogel, die broedt op het noordelijk halfrond en overwintert op het zuidelijk halfrond. Het is een beschermde vogel. In Nederland is hij een zeldzame broedvogel, maar hij komt voor in het gehele Arctische en Antarctische gebied. Hij heeft een sterke gelijkenis met een visdiefje.



Tot slot nog een eidereend met kroost.

IJsland: Blog 1 De Bultrug.
IJsland: Blog 2 Watervallen.
IJsland: Blog 4 Zeehonden.
IJsland: Blog 5 Hete bronnen en geisers.
IJsland: Blog 6 Landschappen.
IJsland: Blog 7 Landmannalaugar.
De papegaaiduikers heel fraai gefotografeerd, met tot de verbeelding sprekende vluchtbeelden. Ook de andere vluchtbeelden zijn geslaagd. Een mooie ervaring om dat allemaal vast te kunnen leggen.
O, zeg ik ben jaloers op je…gezond jaloers…
Wat een prachtige foto’s heb je van deze fraaie/grappige vogels gemaakt. Ik zou er een uitvergroten en ophangen in de kamer.
Leuk verhaal en reisje. En mooie foto’s. Moet ik ook nog eens doen. Groetjes Hans_vK 🤓