Safari Kenia-Tanzania Blog 3

Masai Mara National park – Kenia

 

Tijdens de transfer naar Masai Mara zijn tijdens een stop deze foto’s genomen van een mooi groen gebied, wat je misschien in de beeldvorming niet zou verwachten in Kenia.

 

 

 

De Masai Mara is een natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia. Het gebied grenst aan de Serengeti in Tanzania en vormt daarmee één groot leefgebied.

De masai Mara is ca 1500 km² groot waarvan 400 km² bestemd voor het wild het overige deel voor veeteelt.

Het gebied is bekend van de massale seizoenstrek van de gnoes en zebra’s.

 

Gnoe.

De Gnoe leeft in grote kuddes en migreert in droge tijden naar voedselrijke gebieden en kunnen grote afstanden afleggen.

Gnoe.

 

Impala (male).

 

Afrikaanse Maraboe.

De maraboe behoort tot de ooievaar familie en komt voor in Afrika vanaf het zuiden van de Sahara tot in Zuid Afrika.

 

Cheetah.

De cheetah, ook bekend als het jachtluipaard, is een katachtig roofdier dat voorkomt in Afrika en Iran. De cheetah staat bekend als het snelste landdier ter wereld en kan snelheden behalen tot 130 km/h.

Cheetah.

 

Cheetah

 

Cheetah.

 

Cheetah.

 

Cheetah.

De cheetah wordt vaak verward met de luipaard. Het verschil zit voornamelijk in de lichaamsbouw en een cheetah heeft over het algemeen ronde zwarte stippen terwijl de luipaard meer zwarte vlekken heeft.

 

Cheetah.

 

Cheetah.

 

Luipaard

 

Luipaard.

De luipaard is lid van de  “Big Five”.  Het is de benaming in Afrika en panter voor de Aziatische dieren, de namen worden regelmatig door elkaar gebruikt.

 

Zebra.

De zebra is een paardachtige en komt voornamelijk voor in het midden en zuiden van Afrika. Men is er nooit in geslaagd ze te domesticeren in tegen stelling tot paarden en ezels.

 

Gnoes aangevoerd door een zebra.

 

Masaigiraffe.

 

2 Gieren met elkaar in dialoog.

 

Gnoe

 

Kapgier.

De gieren zijn typische afvalopruimers.

 

Dwergbijeneter.

Hier eindigt blog 3.

Safari Kenia-Tanzania: Blog 1

Safari Kenia-Tanzania: Blog 2

Safari Kenia-Tanzania: Blog 4

Safari Kenia-Tanzania: Blog 5

Safari Kenia-Tanzania: Blog 6

Safari Kenia-Tanzania: Blog 7

Safari Kenia-Tanzania: Blog 8

Safari Kenia-Tanzania: Blog 9

4 Comments

  1. De Cheetah’s hebben mijn hart gestolen wat een prachtige dieren zeg. Het landschap is ook prachtig, wat een weidsheid. De Impala is ook een schoonheid en dan de zebra met die kudde achter zich aan. Kun je nog wel aarden in Noord Holland? De Bijeneter is een mooie afsluiter.

  2. Mooie landschappen in de eerste paar foto’s, dit verwachtte ik niet in Afrika. Wel de dierenbevolking die je mooi in beeld heb gebracht. De dwergbijeneter is wel een bijzonder fraai vogeltje, leuk dat je die in beeld hebt kunnen brengen.

  3. Je omschrijft de neushoorn als de “witte”. Neushoorn maar in werkelijkheid gaat het niet om de kleur van het dier maar heeft het te maken met de breedte van de mond opening. Die is ” wide” in het Engels, omdat het een grazer is. De andere neushoorn eet meer bladgroen uit bomen en struiken en heeft daarom ook een smallere mond in verhouding tot zijn familie.

    Ben van Emden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *