Safari Kenia-Tanzania Blog 5

Rivercrossing gnoes Serengeti-Tanzania.

Inmiddels zijn we de grens overgegaan van Kenia naar Tanzania en aangekomen in de Serengeti, een nationaal park in het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia.

Het park heeft een oppervlakte van ca. 30000 km² waarvan 80% ligt in Tanzania.

In dit blog laat ik in een aantal foto’s zien van de river crossing, die de gnoes jaarlijks afleggen van de Serengeti naar de Masai Mara en omgekeerd.

 

Gnoe-rivercrossing.

Jaarlijks vindt er een migratie plaats in mei-juli van meer dan 2 miljoen gnoes, die vaak hierbij enorme afstanden afleggen, van de Serengeti naar Masai Mara op zoek naar vers gras. 

Ook zebra’s en gazellen migreren.

 

Gnoe-rivercrossing.

De gnoes verzamelen zich bij de Mara rivier. Een bekende uitspraak “wanneer  er één schaap over de dam is volgen er meer” geldt ook hier voor de gnoe.

Ze verzamelen zich aan de oever van de rivier je kan er uren of dagen op wachten maar wanneer één gnoe de oversteek waagt; breekt het spektakel los.

Gnoe-rivercrossing.

De gnoes lopen hier veel gevaar omdat ze elkaar vertrappen en de krokodillen en andere roofdieren stroomafwaarts in de rivier liggen te wachten om toe te slaan.

Gnoe-rivercrossing.

 

Gnoe-rivercrossing.

 

Gnoe-rivercrossing.

 

Gnoe-rivercrossing.

 

Gnoe-rivercrossing.

Op enig moment, zonder duidelijke redenen, keerde de voorste gnoes in de rivier zich om met als gevolg dat de hele kudde zich omdraaide en liepen zo tegen elkaar in.

Mogelijke was de oorzaak dat er te veel ruimte ontstond waardoor ze onzeker worden en zich omdraaiden. Geen leuk gezicht omdat ze elkaar vertrappen.

 

Gnoe-rivercrossing.

De maanden juli tot en met oktober blijven de gnoes grazen in de Masai Mara en keren daarna weer terug naar de Serengeti.

Einde blog 5.

 

Safari Kenia-Tanzania:  Blog 1

Safari Kenia-Tanzania: Blog 2

Safari Kenia-Tanzania: Blog 3

Safari Kenia-Tanzania: Blog 4

Safari Kenia-Tanzania: Blog 6

Safari Kenia-Tanzania: Blog 7

Safari Kenia-Tanzania: Blog 8

Safari Kenia-Tanzania: Blog 9

 

 

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *