Wild Brown Bear Finland

Ik ben in augustus afgereisd naar het “Wild brown Bear centre” in Finland om daar beren, wolven en wolverines te fotograferen die in de vrije natuur leven. De wolven hebben zich niet laten zien. Het Centre ligt in het oosten van Finland tegen de grens met Rusland aan ongeveer 125 km ten oosten van Kajaani in de omgeving van Lentiira. Daar deze dieren zeer schuw zijn hebben we avonds en nachts in schuilhutten moeten bivakkeren om ze waar te kunnen nemen. En niet zonder succes.

De beren benaderde ons op tot enkele meters van de schuilhutten waardoor ze soms vanwege de telelenzen lastig in beeld te brengen waren.

Onderstaande foto’s zijn moeder en kroost het is helaas niet gelukt om ze beide op één foto te zetten.

Wolverine/Veelvraat

De Veelvraat is een van de grootste op het land levende soorten uit de familie der marterachtigen. Vanwege zijn bewegelijkheid is het een zeer lastig te fotograferen dier. Toch is het mij gelukt één foto te maken.

2 Comments

  1. Mooie serie Piet, indrukwekkend ook! Heel fraai dat je de beren in hun natuurlijke omgeving heb gefotografeerd met de bomen en het water in de verschillende composities. Ook leuk met de vogels in de nabijheid van de beer gefotografeerd, kortom een fraaie serie die het bekijken waard is.

  2. Zo zeg dat is niet mis, wat zal je genoten hebben. Imposante dieren zijn he,t gelukkig zat je in een hut:-). Mooie foto’s heb je gemaakt, kom je verhaal maar eens een keer vertellen hoe het allemaal was!

Comments are closed.