Kraanvogels in Gostynin(Polen) en Buizerds in Lutowiska(Polen)

Begin maart ben ik weer afgereisd naar Polen om weer zeearenden te fotograferen in Gostynin. Het aantal zeearenden viel dit keer wat tegen maar ik werd wel verrast door kraanvogels die daar waren neergestreken.

 

Ik dacht nog ik moet ze snel fotograferen want ze zullen wel snel weg wezen. Maar niets bleek minder waar, ze voelden zich zeer op hun gemak en bleven in de buurt. Een compleet “gezin” vader, moeder en twee jongen(met oranje snavel).

Siamese tweeling?

Ook de raven waren weer uitgebreid aanwezig.

Toch waren er wel wat zeearenden.

En ook buizerds waaronder een mooi lichte uitvoering.

Vervolgens afgereisd naar Lutowiska in zuid oost Polen waar we in een pak sneeuw terecht kwamen met als laagste temperatuur -28 gr Celcius. Gelukkig was de hut verwarmd. We hadden gehoopt hier wolven te kunnen spotten maar helaas hebben die zich niet laten zien. Wel mooie plaatjes kunnen maken in het winterse landschap van veel buizerds.

Er kwam nog een havik aanvliegen bleef even in de boom zitten en vloog helaas weer weg.

Ook nog twee gaaien aanwezig.

Op de dag van vertrek kregen we de kans om nog een notenkraker te fotograferen. Een vogel die voornamelijk in naaldbomen gebieden voorkomt. Hij is niet bang voor mensen we konden hem tot enkele meters benaderen.

Helaas op het moment van vertrek werd er een wolf via de webcam gespot bij de hut.

 

2 gedachten over “Kraanvogels in Gostynin(Polen) en Buizerds in Lutowiska(Polen)”

 1. Het gebrek aan zeearenden is wel gecompenseerd door de kraanvogels, havik en notenkraker denk ik, Prachtige opnames van deze soorten heb je kunnen maken. En ja, een wolf had ook erg leuk geweest natuurlijk, maar wellicht een reden om nog eens een reis naar Polen te boeken.

 2. Hoi Piet,.
  ik moet eerlijk zeggen dat ik hier met open mond naar heb zitten kijken!!!!
  Wat een geweldige mooie serie en wat een supermooie foto’s van de buizerds! Echt heel gaaf en ook nog in de sneeuw. Bovendien zijn niet alleen je buizerds prachtig om te zien maar de serie van de kraanvogels wekt toch ook wel een beetje (gezonde) jaloezie op hahahaha….
  Als ker sook nog een supermooie notenkraker kunnen fotograferen. Nee echt…….. hiert kan je ook echt mee thuiskomen. Mijn complimenten!
  Ik heb enorm zitten genieten.

  Groetjes, Helma

Geef een reactie