IJsland: Blog 2 Watervallen

In blog 2 heb ik alle watervallen samengevoegd die we deze reis bezocht hebben. De exacte locaties zijn via google maps te vinden aan de hand van de benamingen.

Laxfoss(zalmwaterval) is een waterval in het westen van IJsland. Er komt veel zalm in de rivier voor zoals de naam aangeeft.

 

Laxfoss

Vlak bij de Laxfoss ligt de Glanni wat helder betekent.

Glanni

 

Glanni

De Kolufossar waterval ligt in het noordwesten van IJsland. De waterval is zo’n 8 meter hoog en ligt in de Koluglúfur kloof Deze kloof is meer dan 1 kilometer lang en 40 tot 50 meter diep.

Kolufossar

 

Kolufossar

 

Koluglúfur kloof

 

Koluglúfur kloof

De Godafoss  is een van de grotere watervallen in Noord-IJsland. Het water valt over een breedte van 30 meter 12 meter naar beneden. Ik heb hier een ND filter gebruikt waardoor een langere belichtingstijd gerealiseerd kan worden voor een meer vloeiend effect van het water.

Godafoss

De Dettifoss ligt in het noordoosten van IJsland. Hij is 44 meter hoog en ca 100 meter breed en heeft als waterval de grootste waterverplaatsing van Europa; 200 m³ water per seconde.

Dettifoss

Opvallend was de regenboog in de vallei boven het water.

Dettifoss

 

Dettifoss

Stroomopwaarts van de Dettifoss ligt de Selfoss. Een waterval van 13 meter hoog en 100m breed.

Selfoss

Waterval in de buurt van onze hotelovernachting in Kerlingarfjöll.

Waterval in Kerlingarfjöll

 

Kerlingarfjöll

 

Kerlingarfjöll

De Gullfoss is een waterval in Zuid-IJsland. De waterval is een grote toeristische trekpleister en gemakkelijk vanuit Reykjavik te bereiken.

Gullfoss

 

Gullfoss

De Hjalparfoss waterval is een waterval in Zuid-IJsland de waterval valt tussen twee basaltzuilen 20 meter naar beneden. De naam Hjalparfoss betekent eigenlijk “hulpwaterval” Vroeger trokken reizigers door de Sprengisandurroute dwars door het binnenland van IJsland. Wanneer ze bij ze waterval aankwamen hadden ze voor het eerst weer vers water.

Hjalparfoss

De Háifoss waterval behoort met 122m tot een van de hoogste watervallen van IJsland en ligt ook in Zuid-West IJsland. De rivier Fossá splitst zich 500 meter stroomopwaarts in twee rivieren. Wanneer zij de rand van de canyon bereiken vormen ze twee afzonderlijke watervallen.

Háifoss

 

Háifoss

 

Háifoss

 

Háifoss

GJain-Gjarfoss is een verzameling van grote kleine watervallen en meertjes zonder naam in Zuid-West IJsland.

GJain-Gjarfoss

 

GJain-Gjarfoss

IJsland: Blog 1 De Bultrug.

IJsland: Blog 3 Vogels.

IJsland: Blog 4 Zeehonden.

IJsland: Blog 5 Hete bronnen en geisers.

IJsland Blog 6 Landschappen.

IJsland: Blog 7 landmannalaugar.

 

4 Comments

 1. Schitterende serie watervallen, stuk voor stuk indrukwekkend. Opvallend is de fraaie blauwe tint van het water in de Koluglúfur kloof, heel mooi. Maar ook de waterval met weelderig groen begroeide omgeving in de laatste foto’s mooi in beeld gebracht.

 2. Hoi Piet,

  een mooi en vol blog van de mooie natuur in IJsland.
  IJsland is ook werkelijk een schitterend land en de kleuren daar zijn zo mooi!
  Je ziet er zoveel verschillende “aardse” kleuren dat ik steeds weer verbaasd ben.
  Ik heb genoten van deze prachtige serie.

  Groet, Helma

Comments are closed.