IJsland: blog 4 Zeehonden

In blog 4 toon ik een aantal foto’s gemaakt bij een een zeehonden kolonie gelegen aan  het schiereiland Vatnsnes. In een mooie natuurlijke omgeving.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvítserkur

Hvítserkur is een rots in zee ten noorden van het Vatnsnes- schiereiland ten noordwesten van IJsland. De rots is ongeveer 15 meter hoog. Volgens de overlevering zou Hvítserkur een trol zijn die een klooster met stenen bekogelde en niet merkte dat de zon opkwam, waarna hij versteende. Ik heb dat ook maar van horen zeggen.

Hvítserkur

 

Hvítserkur

IJsland: Blog 1  De Bultrug.

IJsland: Blog 2 Watervallen.

IJsland: Blog 3 Vogels.

IJsland: Blog 5 Hete bronnen en geisers.

IJsland: Blog 6 Landschappen.

IJsland: Blog 7 Landmannalaugar.

2 Comments

  1. Lekker luieren kunnen de zeehonden wel! Schitterende omgeving, en de rots met de vorm van een draak spreekt zeker tot de verbeelding. In IJsland leeft het sprookje van elfen en trollen nog veel onder de bevolking.

Comments are closed.